Aika rientää

Hei.

Viime päivityksestä on aikaa. Kolmea päivitysta olen aloitellut, koskien menneitä presidentinvaaleja, tulevaa (?) sote-uudistusta ja menneitä parlamenttivaaleja tältä vuodelta.

Syystä tai toisesta jutut jäivät julkaisematta. Sote-uudistukseen palaan varmasti vielä näissäkin merkeissä ja syksystä lähtien Suomessa kiihtyy vaalikuume ja niihin antaakin ensitahdit tulevat Ruotsin parlamenttivaalit. Mielenkiintoisesti, Ruotsissa on parlamenttivaaleissa äänikynnys (4%, jonka alittavat puolueet eivät saa yhtään edustajapaikkaa). Onko Suomessa sellaista ollut koskaan? Mielestäni syytä olisi.

Kesällä on politiikassa hiljaisempaa. Kaupunginvaltuustot ja -hallitukset ovat tauolla, ulkomaiset politiikan valtaapitävät ovat tänään vierailleet Suomessa, vielä ilmeisen hyvissä merkeissä. Hyvissä merkeissä ja mitä parhaimmassa säässä alkoi myös SuomiAreena (https://suomiareena.fi/). Aion itsekin mennä käymään Porissa, ainakin Perussuomalaisten puoluepäivänä torstaina 19.7.2018. SuomiAreenassa on parisensataa paneelikeskustelua ja paljon muuta tapahtumaa tiedossa koko viikon ajan.

Syksyllä on tiedossa Perussuomalaisten puolueneuvosto Lahdessa lauantaina 1.9.2018. Sinne olemme menossa paikallisyhdistyksen porukan kanssa.

Hyvää kesää ja toivottavasti jaksan päivittää useammin blogia!

– Matias Mäkinen

Pikapäivitys: Presidentinvaalit ensimmäinen kierros 2018

Tänään on varsinainen äänestyspäivä vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Odottelen kahvinjuonnin lomassa mahdollista soittoa Pitkäjärven alueen vaalilautakunnan puheenjohtajalta. Vaalilautakunnan varajäsenenkin on mahdollista päästä pitkänä äänestyspäivänä mukaan toimintaan äänestyspaikalle.


– Matias

Viime viikolla (vko 3) tapahtunutta

Viime viikko oli poliittisessa mielessä vauhdikas. Tiistaina 16.1. saimme Somerolle vieraaksi kansanedustajat Juho Eerolan ja Leena Meren. Torstaina 18.1. oli Lauran nimipäivä ja pidimme presidenttiehdokkaamme kunniaksi telttaa Someron torilla. Lauantaina 20.1. puolueen puheenjohtaja, Jussi Halla-aho, saapui Forssan torille pitämään puheen sekä tapaamaan kansaa.

Tiistai 16.1.2017 Someron Toritupa
Vieraaksemme saapuivat kansanedustajat Leena Meri ja Juho Eerola. Leena Meri on myös Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Juho Eerola on tällä hetkellä Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja.

Väkeä riitti paikalla ja keskustelu oli avointa ja vilkasta. Kiitos vielä kaikille paikalle ilmautuneille sekä tietysti kansanedustajillemme! Kiitos myös Someron Perussuomalaisten puheenjohtajallemme Kirsti Kurjelle! Alla kuvia tapahtumapaikalta, sekä lehtijuttu.

Torstai 18.1.2017 Someron tori
Torstainan ohjelmassa oli yhteisesti kaikkien Perussuomalaisten paikallisosastojen kanssa sovittu telttapäivä Lauran nimipäivän kunniaksi. Tapahtumapaikalla kävi mukavasti väkeä ja nimipäiväkahvien kylkeen sai lisäksi pullaa ja makkaraa grillistä. Olimme teltalla klo 17 eteenpäin vajaa kaksi tuntia. Alla kuva tapahtumasta.


Lauantai 20.1.2017 Forssan tori
Perussuomalaisen puolueen puheenjohtaja saapui Forssan torille lauantaina ja oli koko kansan tavattavissa. Jussi Halla-aho piti selkeän puheen maailman menosta ja hänellä riittikin kahvinjuonnin lomassa monta juttukaveria ja kuvienottajaa. Kiitokset vielä Forssan Perussuomalaisille tapahtuman järjestämisestä! Kuvia tapahtumasta alla.


– Matias

Pikapäivitys: Sanoista tekoihin

Tänään saapui postissa viime vuoden viimeisen neljänneksen ajalta palkkalaskelma Someron kaupungilta. Kuten ennen vaaleja otimme kantaa (https://www.facebook.com/someronps/posts/272154686575953), emme tee tätä luottamustoimea rahan takia, vaan sydämellä.

Nyt on myös tämän asian osalta aika siirtyä sanoista tekoihin. Tulen lahjoittamaan nyt ja jatkossa saamistani kokouspalkkioista ja muista korvauksista kokonaisnettomäärästä puolet (50%) parhaaksi katsomalleni kohteelle ja toiset puolet sijoitan paikallisyhdistyksen toimintaa tukemaan. Lahjoitus on aina koko vuoden ajalta saaduista palkkioista ja muista korvauksista.

Olen saanut ajalta 1.6.2017 – 31.12.2017 nettoansiota Someron kaupungilta 453,20 €, tästä puolet on 226,60 €. Palaan asiaan, kunhan saan haettua shekin pankista ja luovuttanut sen kohteelle.

– Matias

Kuluva vuosi kaupunginvaltuutettuna päättyy ja uusi alkaa

Heti alkuun haluan pahoitella blogin viivästymistä ja päivitysten vajavaisuutta, mutta jospa ensi vuonna menisi paremmin.

Elikkäs, kohta loppuvana vuotena 2017 tulin valituksi Someron kaupunginvaltuustoon. Eli virallisesti ”poliitikon” urani alkoi 9. huhtikuuta 2017. Tätä tapahtumaa ennen poliittinen toiminta rajoittui meidän paikallisyhdistyksessä toimimiseen ja perussuomalaisten äänestämiseen. Toinen tärkeä hetki oli uuden kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous 12. kesäkuuta 2017.

Palaan tammikuussa asiaan ja teen jonkinlaisen yhteenvedon kuluneesta vuodesta ja mitä odottaa tulevalta vuodelta. Nyt hyvää uutta vuotta kaikille!

– Matias